معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری تب کریمه کنگو همیشه وجود داشته و دارد و اگر مردم نکات مراقبتی را رعایت کنند هیچ جای نگرانی در این خصوص نخواهد بود.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت، دکتر سید جواد حسینی افزود: بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماریهای ویروسی مشترک بین انسان و دام است و علایم این بیماری تب، سردرد و ضعف و خونریزی است که اگر این بیماری به موقع درمان نشود درصد کشندگی بالایی دارد.
وی ادامه داد:بیماری تب کریمه کنگو واکسن و درمان اختصاصی خاصی ندارد به همین دلیل درمان آن درمان نگهدارنده است که به کنترل علایم بیماری در فرد مبتلا کمک میکند و تنها راه جلوگیری از ابتلای به آن هم رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این بیماری معمولا از طریق کنههای آلوده منتقل میشود و معمولا موارد مثبت ابتلا به این بیماری از تماس با ترشحات حیوان و کنه آلوده ایجاد میشود که توصیه میشود از کشتن کنه با انگشتان دست خودداری شود.
دکتر حسینی افزود: با توجه به آغاز اعزام زائران به حج تمتع برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو تاکید میشود از قربانی و ذبح گوسفند در زمان استقبال از حاجیان در معابر و خیابانها خودداری شود و توصیه میشود که قربانی و ذبح در کشتارگاههای مجاز صورت گیرد.
وی ادامه داد: همچنین توصیه میشود که گوشت پس از کشتار ۲۴ ساعت در دمای چهار تا هشت درجه سانتیگراد نگهداری شود تا به دلیل اسیدی شدن گوشت از بین رفتن ویروس تب کریمه کنگو اتفاق بیفتد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به عموم مردم توصیه میشود گوشت مورد نیاز خود را از کشتارگاهها و مراکز معتبر و مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند.
دکتر حسینی افزود: خوردن گوشت یا جگر دام در صورت خوب پخته نشدن یکی از راههای انتقال این بیماری است و افراد باید قبل از مصرف گوشت از پخته شدن کامل آن اطمینان حاصل کنند.
وی اضافه کرد: تاکنون موردی از ابتلا به تب کریمه کنگو در مناطق زیر پوشش علوم پزشکی مشهد گزارش نشده است که امید است با رعایت موارد ذکر شده شاهد شیوع این بیماری نباشیم.
نظر شما